LENGYELORSZÁGI MEGHÍVÁS

A „Psalmus Humanus” Művészetpedagógiai Egyesület tagjaként ez év júliusában meghívást kaptam a lublini Marii Curie- Sklobodowskiej Művészeti Egyetem nyári tanár-továbbképzési kurzusára.

Az egyesület elnökének, K.Udvari Katalin elnök asszonynak vezetésével hat különböző zenepedagógiai terület hazai munkáját és eredményeit mutathattuk be, ki-ki a saját szakterületét.

A három napos képzés során bemutatkozott az ELTE BTK Zenei Tanszék tanszékvezető tanára, Dr. Bodnár Gábor, aki örömmel üdvözölte a két egyetem között elindult baráti és szakmai kapcsolatot. A kodályi zenepedagógiai hagyományokon alapuló integrált művészetpedagógiai programunkat K.Udvari Katalin mutatta be, Kaibinger Pál Zeneoktatás a gyógypedagógiában (ULWILA színes kotta alkalmazása) címmel tartott előadást, Baráth Zoltán pedig a zeneoktatás és az informatika összekapcsolódásáról beszélt. Jómagam a komplex művészeti nevelés jelentőségéről, a foglalkozásaimon elért eredményekről tartottam előadást, majd azt nagy tetszést kiváltó gyakorlati bemutató követett.

Lengyelországi képek (a teljes galériához kattintson a képekre)

A lublini továbbképzési program és szakmai látogatás Kovács Henrik kollégánk, a Táncművészeti Egyetem tanára által vezetett igen hangulatos és látványos táncházi foglalkozásával fejeződött be.

Az igen szívélyes lengyelországi fogadtatás mindannyiunk számára nagy élményt jelentett!